Wie is SQA-T

Het gezicht achter SQA-T is Annette Ermers: Toen ik eenmaal in de logistieke branche terecht was gekomen, wilde ik hier eigenlijk nooit meer weg. Deze branche heeft mij nooit meer losgelaten. Bij de uitvoering van diverse functies kwam mijn natuurlijke drang tot verbeteren naar boven en ben ik kwaliteitsmanager geworden bij een internationaal transportbedrijf. Dit transportbedrijf was niet alleen erg vroeg met het werken volgens ISO 9001, HACCP en GDP, ook haalden zij al snel het AEO-certificaat en waren zij de eerste transporteur in Nederland die de TAPA-TSR certificering haalde. Toen het in de transportwereld financieel wat minder ging, ben ik naar een adviesbureau gegaan op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Bij Gabriël Procesmanagement heb ik het vak pas echt goed geleerd. De no-nonsense aanpak en het kijken naar het nut van de zaken die in de norm staan, spraken mij hierbij enorm aan. Hierbij uitgaande van de kracht van de mensen zelf om op deze manier draagvlak te creëren. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn liefde voor kwaliteit alleen maar toegenomen is.

Begin 2017 ben ik als senior logistics engineer gestart bij een logistiek verbeter- en implementatiebureau. Het ging hier om een leuke en erg jonge organisatie, maar ik merkte al snel dat ik als zelfstandige verder wilde gaan. Simpelweg omdat ik alle kennis zelf in huis heb en de zaken graag  op mijn eigen manier aanpak.

Ik ben een daadkrachtig, energiek persoon met een natuurlijke drang tot verbeteren. Ik betrek de mensen graag zelf bij het systeem om mijzelf op deze manier zo snel mogelijk ‘misbaar’  te maken. Daarnaast vind ik het enorm belangrijk dat mensen zichzelf continu blijven ontwikkelen. Mede hierdoor zijn mijn advieswerkzaamheden inmiddels uitgebreid met het geven van trainingen, een-op-een begeleiding en het ontwerpen van e-learningmodules. Ik merk dat hierdoor mijn advieswerk nog een extra verdiepingsslag gemaakt heeft. Het slagen van procesverbetering blijft namelijk nog steeds voor een groot deel afhankelijk van medewerkers, úw medewerkers!

Binnen SQA-T hebben wij inmiddels de beveiliging van ons pand ook versterkt. Wij laten dit over aan twee zeer geliefde kantoorhonden genaamd Mees en Sam. Samen zorgen zij voor een hoop gezelligheid, beleving en zo nu en dan voor een gezonde wandeling tussen het werk door.