SQA-T viert tweejarig bestaan

Deze maand vier ik het tweejarig bestaan van mijn bedrijf SQA-T.

Ik heb van tevoren nooit kunnen bedenken dat het leven van een zelfstandige zo ongelooflijk gaaf zou zijn.  Het waren twee turbulente jaren, waarin ik niet alleen zelf een ongelooflijke ontwikkeling door heb gemaakt, maar waarin ook mijn gezin heeft leren omgaan met een moeder die eigenlijk altijd net even ergens anders was met haar gedachten.  Gewoon omdat het allemaal even te vlug ging en te heftig was om het helemaal los te kunnen laten.

Nu twee jaar na dato heb ik, of misschien kan ik beter zeggen, hebben we de balans tussen werk en privé wel kunnen vinden. Al is het nog soms een wat wankel evenwicht.

Het was een periode waarin ik zoveel meer geleerd heb over kwaliteit en processen, over certificering en over adviseren op zich.  Ik weet nu nog beter hoe mooi een goed werkend kwaliteitssysteem is en dat veel  organisaties hierbij gebaat zouden zijn.  Niet alleen voor een certificaat, maar ook omdat een aantal basisprincipes hiervan een organisatie relatief snel naar een hoger level kunnen brengen.  

En daarnaast heb ik heel duidelijk gemerkt dat elk adviestraject anders is, het nooit helemaal te voorspellen is hoe alles verloopt, maar ik desondanks van elk bedrijf energie krijg, al is de manier waarop overal weer anders.

En inmiddels weet ik ook dat er soms, heel soms, zo’n bedrijfje of zo’n persoon tussen zit, dat of die vanuit het niks je hart weet te veroveren en die je dan ook nooit helemaal zult gaan vergeten. Hierbij denk ik aan het bedrijf waarvan ik het eerste kerstgeschenk kreeg (totaal onverwacht). Maar ik denk ook aan bedrijfsuitstapjes waar ik voor uitgenodigd ben.  De geweldige gesprekken die ik met verschillende mensen binnen de verschillende bedrijven heb mogen hebben.

Het vertrouwen dat de bedrijven me gegeven hebben, door hun informatie met me te delen, maar ook hun zorgen. Ik denk aan de tranen die met me gedeeld zijn, maar zeker ook de tevredenheid bij een volbracht project.  En ik denk natuurlijk ook aan het gedicht dat ik kreeg toen ik 1 jaar bestond, hoe zou ik het kunnen vergeten.

Dat allemaal, samen met die vele ongelooflijk leuke en fijne mensen die ik heb mogen leren kennen, dat maakt het het allemaal zo ongelooflijk waard.

En nu genoeg stilgestaan bij wat was, en vooruit met onze blik op de toekomst, want de toekomst begint nu. En volgende nieuwe ontwikkelingen dienen zich alweer aan.

Vanaf vandaag is mijn e-learningtak overgenomen door Tom Verheijen van Easy Thinking.

Hij zal deze tak verder gaan onderhouden en uit gaan breiden, zodat ik mij weer volledig op mijn advieswerk kan gaan storten.

Tom je hebt je strepen bij mij al lang verdiend, ik ben ervan overtuigd dat het je gaat lukken om van Easy Thinking iets moois te maken, zeker vanwege jouw ongelooflijke vaardigheden op het gebied van design en development.

Ik wens je heel veel succes met deze leuke uitdaging en hopelijk ga je net zoveel genieten van het ondernemerschap als ik dat doe.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.